Η σημασια των Ανανεωσιμων Πηγων Ενεργειας στον τουρισμο- Ecolabel

Η Ευρώπη είναι ο ελκυστικότερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο και ο τουρισμός συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε αυτήν. Εντούτοις, η ανταγωνιστικότητα του τομέα σχετίζεται στενά με την αειφορία, δεδομένου ότι η ποιότητα των τουριστικών προορισμών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό περιβάλλον τους και τις τοπικές κοινότητες. Για αυτόν το λόγο, είναι απαραίτητη η υιοθέτηση μιας ολιστικής προσέγγισης που αποσκοπεί ταυτόχρονα στην οικονομική ευημερία του τομέα αλλά και στην κοινωνική συνοχή, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση του πολιτισμού των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών.
Σύμφωνα με το ΤripΑdvisor, το 81% των υποψηφίων πελατών αναζητά τις περιβαλλοντικές δράσεις των ξενοδοχείων. Είναι αρκετά σημαντικό στην λήψη της απόφασης από τον πελάτη το ξενοδοχείο να κάνει ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος.
Η χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από μια τουριστικής μονάδας σε συνδιασμό με άλλες δράσεις θα βοηθούσε την επιχείρηση να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της και να αποκτήσει κάποιο από τα πολύτιμα πλέον Οικολογικά Σήματα ( Ecolabel).

Share Tweet Pin it

Add Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments